Huisstofmijt Allergie

Bij een huisstofmijtallergie reageert het immuunsysteem onterecht agressief op de uitwerpselen van huismijten. Deze uitwerpselen zweven door de lucht. Huisstofmijten komen eigenlijk overal voor. Ze nestelen zich met name in matrassen, dekbedden, slaapzakken en kussens, maar ook in vloerbedekking en meubels. Een allergie tegen huisstofmijt is niet seizoensgebonden. Huisstofmijten leven van huidschilfers van mensen en huisdieren.

Wat zijn de symptomen van huisstofmijtallergie en hoe ontstaan ze?


Zodra het allergeen wordt geïnhaleerd door een persoon met huisstofmijtallergie, reageert het lichaam door histamine vrij te laten komen. Dit veroorzaakt verschillende klachten, waaronder ook astmatische symptomen en symptomen vergelijkbaar met die van hooikoorts. Vaak voorkomende klachten zijn jeuk, niezen, eczeem, t ranende ogen, een lopende of vastzittende neus, benauwdheid en kortademigheid. De symptomen ontstaan vaak direct na het contact met het allergeen.

Bij wie komt huisstofmijtallergie voor?

Zoals bij de meeste allergieën wordt huisstofmijtallergie langzaam opgebouwd. Dit betekent dat jonge kinderen er over het algemeen niet gelijk last van hebben. Wel zal een eventuele allergie zich in de 1e 30 levensjaren uiten. U heeft nu de mogelijkheid zichzelf te testen of er sprake is van een huisstofmijtallergie of een andere soort allergie.

Huisstofmijt tips & oplossingen voor huisstofmijtallergie


Via verschillenden kanalen kunt u allergievrije hoezen, lakens en kussens aanschaffen.

Medicijnen tegen Huisstofmijt?

Om de klachten te bestrijden zijn er ook enkele soorten medicijnen verkrijgbaar. Voor klachten zoals die van hooikoorts (irritatie van ogen en neus) kan er gebruik gemaakt worden van antihistamine en corticosteroïden. Deze helpen de aanmaak van histamine en het ontstaan van ontstekingen af te remmen. Deze medicijnen zijn in verschillende vormen te verkrijgen: In de vorm van tabletten, neussprays, en oogdruppels. De laatste twee zijn vooral bedoeld voor situaties waarin klachten zich beperken tot één gebied. Indien er ook astmatische klachten gepaard gaan bij de allergische reactie, kan er (tevens) gebruik gemaakt worden van een ander medicijn. Tijdens een allergische reactie kan er gebruik gemaakt worden van een medicijn dat de spieren rond de luchtwegen ontspant, wat de benauwdheid en kortademigheid wegneemt. Als preventieve maatregel kunnen er nog medicijnen gebruikt worden om de irritatie van de luchtwegen te doen afnemen. Deze zorgen ervoor dat er niet of minder heftig gereageerd wordt zodra de luchtwegen in contact komen met het allergeen. Neem hierover contact op met uw apotheker of huisarts.


Allergie-Check® - Huisstofmijt

 

Je denkt dat je allergisch bent voor huisstofmijt? Dan heb je niets aan de huidige allergietesten op de markt. Deze testen alleen of je allergisch bent, maar niet of je een huisstofmijtallergie hebt.

Met de nieuwe Allergie-Check® - HUISSTOFMIJT test kun je dit nu voor het eerst zelf eenvoudig thuis testen.

De uitslag komt voor 98% overeen met de gouden standaard van een bloedtest in een laboratorium. De test kent een uniek en gepatenteerd systeem waarmee een allergie tegen huisstofmijt kan worden vastgesteld.


 

Bestel Allergie-Check® - HUISSTOFMIJT