EI Allergie


Eieren over de hele wereld spelen een belangrijke rol in de voeding en worden als ingrediënt in een enorme verscheidenheid van voedsel gebruikt. De kippenei-allergie één van de frequentste voedselallergieën in kinderjaren. De kippenei-allergie is een zogenaamde IgE-gemedieerde voedselallergie. De eieren van vogels bevatten verscheidene proteïnen geschikt om een immuunreactie (reactie door het afweersysteem) bij de mens te veroorzaken - de meeste proteïnen zijn aanwezig in het eiwit.

De meeste allergische reactie veroorzakende proteïnen in het eiwit zijn zowel hittebestendig- als bestand tegen de spijsvertering en kunnen ook in het huisstof in normale huishoudens worden gevonden. Hoewel niet grondig onderzocht, wordt de sensibilisering (de manier waarop je gevoelig gemaakt wordt) verondersteld om plaats te vinden door opname van ei-proteïne in het dieet - zelfs kunnen in sommige gevallen de minieme hoeveelheden in menselijke melk de zuigeling gevoelig maken, waar je pas een reactie voor de eerste keer ziet als de zuigeling een maaltijd eet die ei bevat.

Symptomen
De inname van ei zal bij gevoelige patiënten een directe allergische reactie geven. Dit begint met jeuk van en in de mond en de huig, gevolgd door neteluitbarsting (urticaria), braken, Rhinoconjunctivitis, astma en in zeldzame gevallen anafylaxis. De verergering van atopisch eczeem kan ook worden gezien, maar geïsoleerde reacties die uren soms dagen na inname optreden, zonder een vorige directe reactie, zijn zeldzaam. Om een heldere en duidelijke diagnose te stellen kan er gebruik worden gemaakt van de Allergie-Check® - EI

Verwant voedsel (kruisreacties)

De eieren van andere vogels bevatten allergie veroorzakende proteïnen gelijkend op die in ei en zullen ook reacties in ei allergische patiënten geven, terwijl de inname van vlees van gevogelte zelden reacties veroorzaakt. De patiënten die door inhalatie van allergie veroorzakende proteïnen van vogels (b.v. kanarievogel) gevoelig kunnen worden gemaakt, kunnen symptomen ervaren na het eten van eidooier, dit heeft te maken met kruisreactie.

Wie, wanneer, hoe lang en hoe vaak?
In recente studies, is de ei-allergie één van de meest voorkomende voedselallergieën in de kinderjaren, en bij ca. 2 procent van de jonge kinderen gevonden. Meer dan de helft van deze kinderen zal hun klinische reactiviteit (de klachten) door ei voor de volwassenheid ontgroeien, op latere leeftijd is slechts minder dan 1 per cent van de volwassen bevolking allergisch voor ei. De vroege sensibilisering aan ei in kleutertijd is, echter, ook een voorspeller voor eerdere ontwikkeling van astma en inhalatie allergie.


 

Allergie-Check® - EI

 

Je denkt dat je allergisch bent voor eieren? Dan heb je niets aan de huidige allergietesten op de markt. Deze testen alleen of je allergisch bent, maar niet of je een allergie hebt tegen eieren.

Met de nieuwe Allergie-Check® - EI test kun je dit nu voor het eerst zelf eenvoudig thuis testen.

De uitslag komt voor 98% overeen met de gouden standaard van een bloedtest in een laboratorium. De test kent een uniek en gepatenteerd systeem waarmee een allergie tegen eieren kan worden vastgesteld.


Kijk hier voor de verkooppunten van Allergie-Check® - EI