Publicaties Allergie, IgE en Astma


 

Meer informatie over allergie, specifieke IgE en Astma?

Klik op onderstaande verwijzingen:

 


Informatie Allergie-Check®

 

Publicatie Allergie-Check® in vakblad voor drogist en apotheek in Careality

 

Stellingname

 

De onderstaande tekst valt te lezen op de website van een online verkoper van enkele import testen:

Week 38

Klaasje uit Dedemsvaart mailt haar vraag: Hebben jullie ook ervaring met het gebruik van allergietesten anders dan jullie Coeliatietest? Weet u of deze testen die uw concurrenten aanbieden ook voldoende betrouwbaar zijn?

Antwoord van Kees: We kiezen er op dit moment bewust voor om geen testen aan te bieden op bijvoorbeeld huisstofmijtallergie. Het moederbedrijf van Sanelco (Citeq ) is bijvoorbeeld een van de weinige huistofmijtproducenten ter wereld en we leveren via Citeq aan verschillende medicijnproducenten. Er is dus enorm veel kennis aanwezig binnen  het moederbedrijf aangaande allergieën.

We kiezen er bewust voor om geen testkits aan te bieden aan consumenten, terwijl we de expertise en productiemogelijkheden ruimschoots in huis hebben. Een goede verstaander heeft een half woord nodig en kan met mijn antwoord dus ook het totale aanbod van concurrentenleveranciers op de juiste waarde schatten. Zij brengen deze testen wel op de particuliere markt en dat is hun keuze.

Ondanks ons verzoek aan "Kees" om deze nietszeggende en onjuiste informatie te verwijderen, heeft Kees geen oproep gegeven aan ons verzoek.

Wij distantiëren ons van dergelijke onzin en vinden het jammer dat wij hiertegen stelling moeten nemen.

Dutch Diagnostics levert zowel aan professionals als aan particulieren in inmiddels meer dan 80 landen wereldwijd. Niet alleen zelftesten (waaronder Allergie-Check®) maar ook Latex Slide, Elisa's en Rapid Tests aan artsen, praktijken en laboratoria. Kennis en kunde op het gebied van In Vitro Diagnostiek is in ruime mate aanwezig. Dutch Diagnostics (en haar dochter Testjezelf.nu) is ISO 9001 en ISO 13485 gecertificeerd. Wij hebben het "deskundig" advies van Kees en zijn online webwinkel dus echt niet nodig.

Wellicht kan Kees eens langskomen op de Medica in Düsseldorf dit jaar. Evenals de afgelopen vele jaren is Dutch Diagnostics aanwezig met een eigen stand om onze vele klanten en distributeuren uit talloze landen weer te ontmoeten en op de hoogte te brengen van nieuwe ontwikkelingen, producten en testen.

Misschien steekt onze Kees daar nog iets op...